den 17 december 2018
Dagens namn: Stig
Orsa kommun - helt enkelt!
Anslagstavla

Här publicerar vi tillkännagivanden om justerade protokoll, kommunfullmäktiges sammanträden samt övriga kungörelser och information som ska meddelas på kommunens anslagstavla.
Nyheter från Orsa kommun
2018-12-17

Kan du ha rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

Bostadstillägg är ett tillägg till den allmänna pensionen. En enkel tumregel är att du som är ensamstående och har en månadsinkomst omkring eller lägre än 15 000 kronor efter skatt bör kontrollera om du kan ha rätt till bostadstillägg.

Har du eller en anhörig rätt till bostadstillägg?

För gifta gäller andra belopp. Gör en beräkning för att se om du kan ha rätt till bostadstillägg

Du som är nära anhörig till någon som inte längre själv kan ha hand om sina ekonomiska angelägenheter kan ansöka om bostadstillägg för dennes räkning via pensionsmyndigheten.se.2018-12-13

Orsa kommun tar fortsatt ansvar för ensamkommande ungas boende

De ensamkommande unga asylsökande över 18 år som bor i kommunen kommer att erbjudas fortsatt tillfälligt boende.
Läs mer...


2018-12-13

Tillfällig allmän flaggdag för att fira den moderna demokratins 100 år

För att fira 100-årsminnet av demokratins genombrott har Sveriges Riksdag beslutat att göra den 17 december 2018 till en tillfällig allmän flaggdag.
Läs mer...


2018-12-10

Klätter- och linbana vid Bergetskolan?

Några elever på Bergetskolan fick en idé till ett medborgarförslag efter att de vunnit ett skolval med sitt parti Aktivitetspartiet. De vill ha fler satsningar på aktiveter för barn och ungdomar i Orsa.
Läs mer...


2018-12-05

Vilka är vi?

Den 5 december satte Orsa kommun aktivt igång projektet ”Vilka är vi?”. En satsning kring integration och kunskapsutveckling. All personal i Orsa kommun ska utbildas och få möjlighet att samtala om frågor som rör integration.
Läs mer...


2018-11-30

Manifestation för miljön och klimatet

I Orsa och ett flertal kommuner i landet har människor under fredagen den 30 november samlats i en manifestation för miljön och klimatet. Initiativtagare är Naturskyddsföreningen.
Läs mer...


2018-11-30

Tidtabellsskifte 9 dec

Den 9 december är det ett större tidtabellsskifte, Dalatrafik uppdaterar alla tidtabeller. Många linjer får justerad avgångstid och körtider. Titta extra noga i tidtabellen för de linjer och avgångar du brukar åka med.
Läs mer...


2018-11-30

Evenemang på Orsa Bibliotek & Kulturhus

Under julmarknaden i Orsa Centrum den 15 december har Biblioteket & Kulturhuset utökade öppettider och olika aktiviteter
Läs mer...


Senast ändrad den 11 oktober 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer