den 30 mars 2017
Dagens namn: Holger, Holmfrid
Orsa kommun - helt enkelt!
Kontakt

Socialkontoret:

Tfn. 0250 - 55 23 50
E-post: omsorg@orsa.se
Fax: 0250 - 55 22 01

Tf. Verksamhetschef Omsorg

Anders Ludvigson
Tfn. 0250-55 23 61
E-mail: anders.ludvigson@orsa.se

 

Individ- och familjeomsorgen

Tfn.
0250- 55 23 50
Telefontid: Vardagar    
 07.30- 16.00    
Öppettider: 09.00-15.00
Lunchstängt: 11.30-12.30
E-post:omsorg@orsa.se
Fax: 0250 - 55 23 51

Enhetschef HSR
Thommy Olofsson
Tfn. 0250 - 55 23 97
E-mail: thommy.olofsson@orsa.se

MAS Medicinskt ansvarig sjuksköterska
Sven-Erik Edholm
Tfn. 0250-55 23 52
E-mail: sven-erik.edholm@orsa.se

 

Lämna dina klagomål och synpunkter här!

 

Socialförvaltningen mål 2014-2015

Årsredovisning 2011

Årsredovisning 2012

Värdighetsgarantier

Blanketter                                                    

 

 Läs vår blogg!Vård och Omsorg Blogg

 

Socialtjänst och omsorg

 

Far och son fiskar från en brygga

 

Kommunen har det yttersta ansvaret för att alla som bor eller tillfälligt vistas i kommunen får sina grundläggande behov av stöd och social trygghet tillgodosedda.

Socialförvaltningen ansvarar för äldreomsorg, omsorg om personer med funktionshinder, försörjningsstöd och stöd till barn, ungdomar, familjer och vuxna. För de som bor i särskilt boende tillkommer hälso- och sjukvårdsansvar upp till sjuksköterskenivå, samt rehabilitering.

Socialförvaltningen ansvarar även för serveringstillstånd enligt alkohollagen.

 

Skattunge Handels utkörning

Har du, eller någon i din närhet, behov av att få matvaror levererade direkt hem till bostaden? Via Skattunge Handel Ek.förening har du den möjligheten!
 
Varor kan sändas hem till pensionärer samt sjuka eller rörelsehindrade, som är folkbokförda i Orsa kommun - utan kostnad! Vi utför detta på uppdrag av Orsa Kommun.
 
Varorna skall beställas på tisdagar mellan 9 - 11.30 och levereras under eftermiddagen samma dag. Den som köper varor som skickas med hemsändningen betalar kontant vid leveransen. Det finns också möjlighet att öppna ett konto där man kan betala in pengar i förväg.
 
Butikspersonalen ansvarar för mottagande av beställning och plockning av varor.
Kontant betalning mottages, samt kvitto lämnas med varorna som levereras till dörren av en person från ”frivilliga gruppen” inom föreningen.
 
Du är välkommen till affären och titta på butiken och vårt sortiment, vi berättar gärna mer! Kanske du har någon vän eller släkting som kan hjälpa dej att komma hit. Är du berättigad till färdtjänst så kan du använda den möjligheten. Vi bjuder gärna på en kopp kaffe då du kommer för att se hur det ser ut i butiken, säg bara till!
 
Med vänliga hälsningar,
Butiksansvarig Nicklas Östberg, Nina Lindunger och Madelene Nisen.
Har du frågor kontakta oss på tel.nr: 0250-551177

 

2017-03-24

Orsa går mot strömmen

Andelen lärare med pedagogisk examen minskar i Sverige men i Orsa ökar det för tredje året i rad och nu ligger vi i topp 15 i Sverige.

Andelen obehöriga lärare ökar men inte i Orsa

Över hälften av lärarna som har nyanställts det senaste läsåret saknar pedagogisk högskoleexamen. Det innebär att andelen obehöriga lärare i skolorna fortsätter att öka. Det visar Skolverkets statistik för läsåret 2016/17. – Bristen på behöriga lärare är fortsatt allvarlig. Det går fler elever än tidigare i både grundskolan och gymnasiet men det finns helt enkelt inte tillräckligt många behöriga lärare att få tag på, säger Niclas Westin, enhetschef på Skolverket.

- I Orsa går vi mot strömmen och just nu ligger vi på 93% behöriga lärare men målet för oss är 100 %. I Orsa har vi medvetet satsat på förskolan och skolan och har de senaste åren tagit stora kliv framåt. Hög andel behöriga lärare och kompetent personal har gjort att skolresultaten stigit och nu ligger över riksgenomsnittet. Vi har gjort medvetna satsningar och har ett aktivt kvalitetsarbete som ständigt utvecklas. Det är ett arbete som kommer att fortsätta de närmsta åren säger Mattias Scandola, skolchef i Orsa.
 
- Lärarna i Orsa har i ett Sverigeperspektiv höga löner men lönen är inte allt. Vi måste hela tiden arbeta med att bli en attraktivare arbetsgivare och många lärare uppskattar att man har utbildade kollegor.  Vi arbetar också aktivt med att utveckla våra rektorers ledarskap. Tillsammans ska detta leda till en ännu bättre skola för våra elever säger en glad Mattias Scandola, när de nya siffrorna från SCB och Skolverket presenterades i veckan.
 

 


2017-03-29

Underrättelse om bygglov

En ansökan om bygglov för nybyggnad av ett lägenhetshotell i Grönklitt har inkommit till Orsa byggnadsnämnd. Berörda sakägare ges tillfälle att yttra sig öve ansökan.
Läs mer...


2017-03-28

Vi söker LÄRARE till Kyrkbyns skola

Orsas barn- och utbildningsverksamhet är inne i en spännande period där vi påbörjat ett utvecklingsarbete som redan givit mätbara resultat, vi har på tre år blivit en av de bästa skolkommunerna i Dalarna.
Läs mer...


2017-03-28

Inbjudan informationsmöte 170329

Utlysning av medel till ingegrationsprojekt
Läs mer...


2017-03-15

Verksamhet Omsorg söker Socialsekreterare, 100%

Läs mer...


Senast ändrad den 3 mars 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer