den 10 december 2018
Dagens namn: Malin, Malena
Orsa kommun - helt enkelt!
Anslagstavla

Här publicerar vi tillkännagivanden om justerade protokoll, kommunfullmäktiges sammanträden samt övriga kungörelser och information som ska meddelas på kommunens anslagstavla.
Nyheter från Orsa kommun
2018-12-10

Klätter- och linbana vid Bergetskolan?

Några elever på Bergetskolan fick en idé till ett medborgarförslag. De vill ha fler satsningar på aktiveter för barn och ungdomar i Orsa.

Eleverna pratade med sin rektor Erik Kinell om sina idéer. Erik bestämde sig för att som privatperson lämna in ett medborgarförslag till Orsa kommun. 

Förslaget är att Orsa kommun bygger en klätter- och linbana i skogen vid pulkabacken bredvik Bergetskolan. Där finns redan ett utegym och ett elljusspår. Då är det bara att fortsätta med fler aktiviteter på samma ställe.

Banan kan ha tre svårighetsnivåer så att alla kan vara med och ha kul. Det är viktigt att locka barn och undomar att röra mer på sig. Ett annat önskemål för att fler ska ha möjlighet att testa är att det ska vara gratis för upp till 12 år bosatta i kommunen. Ett annnat önskemål är att det ska vara öppet på kvällar och helger.

Kommunfullmäktige beslutade att lämna över förslaget till kommunstyrelsen för beredning och kultur- och fritidschefen Barbro Fischerström har fått i uppdrag att utreda möjligheterna att bygga en klätter- och linbana vid Bergetskolan. Inom ett år ska Kommunfullmäktige tagit ett beslut i frågan.

Här är eleverna som läste upp medborgarförslaget om en klätter- och linbana på senaste kommunfullmäktigemötet. 

Barn från Bergetskolan som lämnat in ett medborgarförslag
Från vänster: Jakob Welbourn, Ludvig Bergkvist, Josefin Törnkvist och Wala Idris


2018-12-05

Vilka är vi?

Den 5 december satte Orsa kommun aktivt igång projektet ”Vilka är vi?”. En satsning kring integration och kunskapsutveckling. All personal i Orsa kommun ska utbildas och få möjlighet att samtala om frågor som rör integration.
Läs mer...


2018-11-30

Manifestation för miljön och klimatet

I Orsa och ett flertal kommuner i landet har människor under fredagen den 30 november samlats i en manifestation för miljön och klimatet. Initiativtagare är Naturskyddsföreningen.
Läs mer...


2018-11-30

Tidtabellsskifte 9 dec

Den 9 december är det ett större tidtabellsskifte, Dalatrafik uppdaterar alla tidtabeller. Många linjer får justerad avgångstid och körtider. Titta extra noga i tidtabellen för de linjer och avgångar du brukar åka med.
Läs mer...


2018-11-30

Evenemang på Orsa Bibliotek & Kulturhus

Under julmarknaden i Orsa Centrum den 15 december har Biblioteket & Kulturhuset utökade öppettider och olika aktiviteter kommer att pågå
Läs mer...


2018-11-28

25 år i Orsa kommuns tjänst

Vi säger stort tack till dessa personer som arbetat hos oss i Orsa kommun i 25 år. I måndags i samband med kommunfullmäktiges sammanträde tackades de med blomster och presenter.
Läs mer...


2018-11-27

Nu ska problemet vara avhjälp och vi kan svara på inkommande samtal igen

Vi har problem med vår telefoni just nu. Vi kan inte svara när du ringer. Telenor felsöker. Felet berör alla Dalarnas kommuner.


2018-11-22

Skolinspektionen avslutar tillsynen av våra fritidshem

Mot bakgrund av de uppgifter som huvudmannen inkommit med bedömer Skolinspektionen att de påtalade bristerna är åtgärdade.
Läs mer...


Senast ändrad den 11 oktober 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer