den 2 maj 2016
Dagens namn: Filip, Filippa
Orsa kommun - helt enkelt!

undefined

____________________________________________________________________

Vi skapar medborgarlöften - tillsammans med er!

Ett lokalt medborgarlöfte är ett åtagande som polisen och kommunen gör till medborgarna inom lokalpolisområdet. Polisen och kommunen samarbetar för att öka tryggheten i Orsa. Medborgarlöften fokuserar på sådant som de som bor och verkar i ett område upplever som viktigast för att känna sig trygga och säkra. Vi lyssnar och tar in kunskap från många när vi bestämmer vad som ska prioriteras och hur arbetet ska göras. Sedan ges löften till medborgarna om vad vi tänker sätta in för åtgärder.

Just nu genomgår polismyndigheten en stor omorganisation där vi ser en skiftning från en nationell styrning till ett ökat fokus på lokala problembilder, där medborgarlöften utgör en viktig del av detta arbete. Dessa ska tas fram för att öka tryggheten i det lokala samhället, men också för att få igång en dialog med medborgarna där de får vara med och bestämma vad som bör göras. Därför är din åsikt viktig för oss.  Lämna era åsikter i den enkät som ni når här: Det här bör vi göra för ett tryggare Orsa

___________________________________________________________________

Går du i 9:an eller åk 1 på gymnasiet och vill ha sommarjobb?

Då kan du söka feriepraktik på kommunen eller hos någon förening eller organisation vi samarbetar med. 

Läs mer information här Feriearbete 2016. Där står vilka jobb som finns och hur du ansöker. 

Välkommen med din ansökan före 29 april. 

____________________________________________________________________

Vanliga frågor och svar om asylboende och integration

På nedanstående sidor hittar ni de vanligaste frågorna om asyl och integration:

2016-05-02

Vi söker specialpedagog till Orsa kommun

Orsas barn- och utbildningsverksamhet är inne i en spännande period där vi påbörjat ett utvecklingsarbete som redan givit mätbara resultat. Nu har du chansen att vara med på vår resa!

Orsas barn- och utbildningsverksamhet är inne i en spännande period där vi påbörjat ett utvecklingsarbete som redan givit mätbara resultat. Nu har du chansen att vara med på vår resa! Vår verksamhetsidé är att skapa ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas. Orsa kommuns skolor har det senaste året tagit stora kliv framåt och bland annat tagit 124 steg uppåt på SKL:s kommunranking över bästa skolkommuner. Behöriga lärare och kompetent personal har tillsammans med ett strategiskt utvecklingsarbete gjort att skolresultaten stigit till över det nationella genomsnittet. 

Orsa kommun har gjort medvetna utvecklingssatsningar och vår strategi är att ha få men uthålliga satsningar. Satsningarna ska genomsyra policydokument, lönesättning och kompetensutvecklingen som kommunen gör. Under de tre närmsta åren kommer vi att arbeta med följande:

  • Formativ bedömning i skolan och synligt lärande.
  • Kollegialt lärande.
  • Systematiskt kvalitetsarbete..
  • Lågaffektiv struktur och bemötande.

Omfattning: 100 % tillsvidare

Kvalifikationer: Legitimerad specialpedagog. I övrigt har du god förmåga att kommunicera och är kreativ och lösningsinriktad. Du skapar lugn och trygghet i gruppen. Du har en vilja att skapa en verksamhet som är lustfylld, trygg och utvecklande. Du är professionell i ditt bemötande mot alla du kommer i kontakt med. Vi hoppas också att du är fylld av nya idéer om hur du tillsammans med dina kollegor kan utveckla Orsas skolor och förskolor.

Är du nyfiken och vill veta mer kontakta skolchef/elevhälsochef Mattias Scandola, 0250-55 22 10. Facklig kontaktperson når du genom kommunens växel, 0250-55 21 00

Skicka din ansökan till oss via e-post: bun@orsa.se senast den 22 maj 2016. Ange referensnumret 13/16.

Välkommen med din ansökan!2016-04-29

Arbetsmarknadsenheten söker handläggare, 100%

Läs mer...


2016-04-28

Vilken skolklättring!

När Sveriges kommuner och landsting, SKL, släppt den senaste rankingen av landets bästa skolkommuner står Orsa för en av de största klättringarna i rankingen. Hela 124 placeringar!
Läs mer...


2016-04-27

Kåre årets inlandsbaneambassadör

Idag fick Kåre Olsson från Skattungbyn motta utmärkelsen Årets Inlandsbaneambassadör vid Inlandbanan AB s bolagsstämma i Östersund.
Läs mer...


2016-04-27

Orsabostäder söker fastighetstekniker.

Sören ska gå i pension. Vill du axla hans mantel?
Läs mer...


Senast ändrad den 28 april 2016
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer