den 28 oktober 2016
Dagens namn: Simon, Simone
Orsa kommun - helt enkelt!

Under höstlovet kommer det att finnas mängder med aktiviteter för barn och ungdomar i Orsa!

Klicka på länken nedan för att se affischen i större storlek.

Höstlovsaktiviteter

2016-10-28

Information från omsorgen

Läs om vilka aktiviteter och händelser vi har på våra boenden i kommunen

Aktivitetsansvariga på både Orsagården och Lillåhem har kommit igång med anordnande av aktiviteter. Våra boenden har fått åka i sportbilar där, bland andra, Kalle Moreus kom med sin sportbil. De blev inbjudna på sportbilsfestival dit de fick åka med färdtjänst. De har kunnat vara på cruising med CCC. Det har anordnats i samarbete med IOGT-NTO. Man har fiskat i Lillån. Det anordnas som tidigare danskvällar ett par gånger per år. Vi har även införskaffat en ihopvikbar golfbana till Lillåhem. 

 

Möjligheten till utevistelser har ökat och tillämpas ofta. Man har mycket musik i verksamheterna och det kommer musiker från hela Dalarna som spelar.

Det finns möjlighet att spela olika sorters spel och man läser tidningar och kan också ha högläsning. En gång i månaden  samtalar och sjunger man på Orsamål. Detta gör man idag på Lillåhem och avsikten är att starta upp det även på Orsagården. I övrigt så kommuniceras önskemål om aktiviteter med våra boenden.

 

Aktivitetsansvariga har kontakter med frivilligorganisationer som är delaktiga i aktiviteter. Från och med den 11 november kommer Korpen att anordna gymnastik varje fredag för en del boende.

 

Jane Lindell, utbildare och handledare i demensfrågor kommer att vara på Orsagården den 1 och 2 november. Hon kommer att finnas i verksamheten båda dagarna. Jane har tidigare anlitats inom äldreomsorgen i Orsa.

 

 

Med vänlig hälsning,

Berit Ekepil-Mörtberg

Socialchef Orsa kommun

 2016-10-28

Kristina Gunnars blir äldreombudsman på 25%.

Läs mer...


2016-10-26

Gratis bussresa för elever till och från Miljötinget i Malung

Läs mer...


2016-10-26

Vi söker IDROTTSLÄRARE till Bergetskolan F-6

Orsas barn- och utbildningsverksamhet är inne i en spännande period där vi påbörjat ett utvecklingsarbete som redan givit mätbara resultat. Nu har du chansen att vara med på vår resa!
Läs mer...


2016-10-24

Vi söker LÄRARE till Kyrkbyns F-6 skola

Orsas barn- och utbildningsverksamhet är inne i en spännande period där vi påbörjat ett utvecklingsarbete som redan givit mätbara resultat. Vår verksamhetsidé är att skapa ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas.
Läs mer...


Senast ändrad den 27 oktober 2016
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer