den 23 juli 2018
Dagens namn: Emma
Orsa kommun - helt enkelt!
Anslagstavla

Här publicerar vi tillkännagivanden om justerade protokoll, kommunfullmäktiges sammanträden samt övriga kungörelser och information som ska meddelas på kommunens anslagstavla.
Nyheter från Orsa kommun
2018-07-19

Eldningsförbud i hela Dalarna

På grund av det varma och torra vädret är brandrisken extremt hög och det är viktigt att alla accepterar eldningsförbudet!!

undefined

Eldningsförbud
På grund av det torra och varma vädret brinner det i skogen på flera platser i Sverige.
I Orsa kommun och i hela Dalarnas län råder just nu eldningsförbud. Det innebär att det är helt förbjudet att elda i området just nu.

Strict fire ban
Due to the dry and hot weather, it is now burning in the woods in several places in Sweden.
In the municipality of Orsa and in the whole of Dalarna, there is currently a strict fire ban. This means that it is completely forbidden to make a fire in the area right now.

Запрет на разведение костров
Из-за сухой и жаркой погоды во многих местах в Швеции идут лесные пожары.
В коммуне Opca и во всем лене Даларна сейчас действует запрет на разведение костров. Это обозначает, что разжигание огня в данном регионе сейчас полностью запрещено.

ห้ามเฝาไฟ
เนื่องจากอากาศแห้งแล้งและร้อนจัดจึงมีการไฟไหม้ตามป่าไม้ในหลายที่หลายแห่งที่ประเทศสวีเดน
ที่อำเภอ Orsa และที่จังหวัด Dalarnaทั้งหมด มีการห้ามไม่ให้เฝาไฟในขณะนี้ ซึ่งหมายความว่า เวลานี้ห้ามอย่างเด็ดขาดเลยที่จะเฝาไฟในบริเวณนี้2018-07-19

Eldningsförbud råder i Orsa kommun

Det råder eldningsförbud i Orsa kommun, på grund av värmen och torkan. Eldningsförbudet gäller även hela Dalarnas län. Brandriskprognosen ligger på 5 E, vilket är det högsta värdet på brandriskskalan.
Läs mer...


2018-07-18

Röklukt i samband med skogsbränderna

Just nu är det många som ringer in till SOS Alarm och berättar att de känner brandrök. Brandröken kan komma från någon av de skogsbränder som bekämpas i vårt närområde just nu. Larma bara 112 om du ser brand eller öppna lågor.
Läs mer...


2018-07-16

Hiphop Camp 2018 Ungdomens Hus

6 - 8 augusti. Kom och testa på breaking, graffiti, rap och hiphop! Nybörjare, bara nyfiken eller pro, Campet passar alla!
Läs mer...


2018-07-06

Antagning till gymnasiet

Vid betygsregistrering till elevantagningen så uppstod ett tekniskt fel i inrapporteringen av slutbetygen. De sju elever som drabbades har kontaktats och felet är nu åtgärdat tack vare gott samarbete med Mora gymnasium och elevantagningen, Region Dalarna.
Läs mer...


2018-07-02

Stadsbyggnadsförvaltningens besökslokal på Dalagatan 1 stängd 2 juli - 3 augusti

Under tiden 2 juli - 3 augusti hänvisas besökare till Stadsbyggnadsförvaltningen på Fredsgatan 12 i Mora som har öppet vardagar 13:00 -15:30
Läs mer...


2018-06-28

Återigen är det torrt i skog och mark

Det fina vädret under de senaste dagarna har snabbt gjort att risken för bränder är hög i Dalarna. I vårat område är brandriskprognosen i dag 5E, vilket är det högsta värdet på brandriskskalan och det råder alltså eldningsförbud.
Läs mer...


2018-06-25

Kulturpris 2018

Årets kulturpristagare är Monika Wennergren som är en framstående konstnär verksam i Orsa. Priset delades ut av kommunstyrelsens ordförande Mikael Thalin och kulturchef Barbro Fischerström under midsommarfirandet på Orsas hembygdsgård.
Läs mer...


Senast ändrad den 29 juni 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer