den 29 juli 2014
Dagens namn: Olof
Orsa kommun - helt enkelt!
Länkar, bloggar, tyck till & annat nyttigt ...

ELDNINGSFÖRBUD OCH KLASS 2-VARNING

Eldningsförbud råder nu inom hela Dalarnas län pga. den senaste tidens torka. Följ utvecklingen på kriswebb Dalarna.

 

SMHI har gått ut med en klass 2-varning för höga temperaturer, då det förväntas vara över 30 grader fram till lördag. Varningen innebär fara för allmänheten och risk för stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

 

Tips om hur ni hanterar värmen hittar ni här: Miljökontorets tips i värmen

 

Slutspurten i centrum inledd...

Just nu står arbetet still i centrum. En försenad stenleverans gör att Slipstenstorget inte är så färdigt som tänkt, men det går i alla fall att ta sig fram nu. Just nu är en del trottoarkanter ganska höga. Det beror på att det ska på ytterligare asfaltslager. När allt är klart kommer gångvägarna att bli betydlgt mer lättframkomliga än de är just nu. Farthindern blir också betydligt lägre.

Apropå farthinder: Vi lägger också ut en bild som tydligt visar att allt inte var bättre förr... (Bilden är från 1905).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kommer ett smakprov på skyltarna som vi gör för fotgängare. Slipstenen är på toppen av stolpen som också är svartlackad.

 

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren under Frågor och svar om Centrumutvecklingen. Kom gärna med fler!

Senaste nytt:
2014-07-24

Var försiktig i skog och mark — stor brandrisk i hela Dalarna

Samtliga räddningstjänster i länet och Länsstyrelsen Dalarna varnar för att det är mycket stor brandrisk i nästan hela länet. Skogsbrukare och andra som arbetar i skog och mark, men även allmänheten, uppmanas att vara försiktiga.
Du som arbetar i skog och mark rekommenderas att vara mycket försiktig, speciellt vid användning av markberedare. I närheten av maskinen är det bra om en person finns till hands och kan ingripa med släckutrustning.
 
Det är också eldningsförbud i hela länet och all öppen eld är förbjuden. Att använda en grill i sin egen trädgård under uppsikt går fortfarande bra. Men tänk på att engångsgrillar kan bli mycket varma. Ställer du en engångsgrill i gräset kan det lätt ta eld.
Länkar
·          Aktuella brandrisker finns på Dalarnas kriswebb:http://kriswebb.dalarna.se/Sv/brandriskprognoser/Pages/default.aspx
·          För detaljerad information hänvisar vi till respektive kommuns räddningstjänst:http://kriswebb.dalarna.se/Sv/kommunernas-/Pages/default.aspx
·          Läs också mer om brandrisk på http://www.Krisinformation.se
Kontakt

Kajsa Sjösvärd, krisberedskap, Länsstyrelsen Dalarna, 010- 22 50 461, Kajsa.Sjosvard@lansstyrelsen.se

Länsstyrelsens hemsida: www.lansstyrelsen.se/dalarna


2014-07-14

Barn- och utbildningsförvaltningen söker för Barn- och Elevhälsan en DRIVEN CHEF

Elevhälsan har en mycket viktig roll när det handlar om vuxenvärldens förmåga att ge barn och ungdomar en bra start i livet. Inte minst därför är även ledarskapet avgörande för hur väl Elevhälsans kompetens och ambitioner tillvaratas och utvecklas.
Läs mer...


2014-07-14

Är du en REKTOR som är varmhjärtad och har ett ”jäklar anamma” inom dig?

Då vill vi att du kommer till oss.
Läs mer...


2014-07-07

Årets provtagning av våra badvatten är igång

Nu är årets vattenprovtagning på våra badplatser igång. Några av våra populära badplatser i Mora och Orsa kommer att bli kontrollerade för att säkerställa vattenkvaliteten.
Läs mer...


2014-07-07

Utlåning av flytvästar

Nu finns det flytvästar att låna hos Orsa kommun, ni är välkomna till Fritids- & servicekontoret på Gamla Brandstationen för utprovning/utlämning.


Senast ändrad den 24 juli 2014
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer