den 2 oktober 2016
Dagens namn: Ludvig, Love
Orsa kommun - helt enkelt!
Länkar, bloggar, tyck till & annat nyttigt ...

Dags för barn- och ungdomsfilmfestival

 

 

Vanliga frågor och svar om asylboende och integration

På nedanstående sidor hittar ni de vanligaste frågorna om asyl och integration:

2016-09-30

Orsaskolan deltar i Skoljoggen

En härlig dag med sol och glada elever på Orsaskolan som springer eller går Skoljoggen.

Vad är Skoljoggen?
Skoljoggen är en manifestation för rörelseglädje och hälsa. Fler än 2000 skolor i hela Sverige deltar årligen i Skoljoggens namn och blir till en jättefamilj av glada springande barn och festlig stämning på skolorna. Att delta i Skoljoggen kostar inget. Det finns heller inga krav eller måsten. På varje skola bestämmer elever och lärare själva hur de vill ha sin Skoljoggen. Skolidrottsförbundet vill se Skoljoggen som en samlande kraft och en glädjande kraft. - Vi vill att Skoljoggen ska göra barn och unga mer sugna på att röra sig. Därför tror vi inte att tävling och prestation ska vara i fokus. Det kan vara ett inslag för de som vill. Roligast har de som får röra sig efter eget önskemål och i ett arrangemang som är skapat av dem själva. 
 
Historia – Skoljoggen
Skoljoggen har funnits sedan 1982 och är en riktig klassisker i den svenska skolan. Varje höst ges barn och unga en möjlighet till en gemensam aktivitet med syfte att skapa engagemang och kunskap om motion och hälsa.

 2016-09-28

Fiske vid Lillån

Boenden på Lillåhem och Orsagården kom ut på fiskeäventyr
Läs mer...


2016-09-21

Orsa kommun söker Chef för verksamheten Omsorg

Orsa är en liten kommun. Vi har korta avstånd mellan människor och vill få saker gjorda utan att krångla till det. Orsa -helt enkelt! Då vår nuvarande socialchef slutar söker vi nu en Chef för verksamheten Omsorg.
Läs mer...


2016-09-20

Omsorgen söker sjuksköterska, 100%

Läs mer...


2016-09-20

Tillsynsprojekt på gång

Miljökontoret kommer under hösten att delta i Läkemedelsverkets nationella projekt Barnkoll. Målet med projektet är att kosmetiska produkter för barn på den svenska marknaden ska vara rätt märkta.
Läs mer...


Senast ändrad den 28 september 2016
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer