den 30 april 2017
Dagens namn: Mariana
Orsa kommun - helt enkelt!

Ny organisation - ny grafisk översikt

Nu är Orsa kommuns nya organisationsöversikt färdig. Översikten är en grafisk skiss av kommunens politiska organisation och tjänsteorganisation.

Orsa kommun har under 2015 - 2016 genomfört en stor omorganisation av kommunens tjänsteorganisation. Uppdraget var att anpassa tjänsteorganisationen till den politiska organisationen och därmed öka effektiviteten, minska kostnaderna för verksamheterna samt skapa en organisation som kan leverera bra beslutsunderlag och stödja en bra service till kommuninvånarna.

Här kan du läsa mer och se organisationsöversikten

Fler nyheter från Orsa...
2017-04-28

Vi söker LÄRARE till Digerbergets skola

Orsas barn- och utbildningsverksamhet är inne i en spännande period där vi påbörjat ett utvecklingsarbete som redan givit mätbara resultat, vi har på tre år blivit en av de bästa skolkommunerna i Dalarna.

Vår verksamhetsidé är att skapa ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas.

Vi har gjort medvetna utvecklingssatsningar och vår strategi är att ha få men uthålliga satsningar. Satsningarna ska genomsyra policydokument, lönesättning och kompetensutvecklingen som kommunen gör. Under de tre närmsta åren kommer vi att arbeta med följande:

  • Formativ bedömning i skolan och synligt lärande
  • Kollegialt lärande
  • Systematiskt kvalitetsarbete
  • Lågaffektivt bemötande och tydlig struktur

Digerberget är en F-6 skola som ligger i Sundbäck i Orsa. Skolan är liten och har endast 153 elever. Skolan ligger högt och vackert belägen och skolgården har en milsvid fantastisk utsikt över hela Orsasjön. Här finns fritidshem och på vårt område finns också tre förskolor.

Trygghet, delaktighet, kunskap och kreativitet är fyra begrepp som vi vill lyfta fram när vi beskriver vår verksamhet. Vi är en aktiv skola som bland annat arbetar med att utveckla elevernas lärmiljöer på olika sätt. Vi vill vara den skola som ser möjligheter istället för hinder och vi arbetar efter vår vision ”Kreativt lärande för hållbar utveckling”

Vi söker lärare till vår förskoleklass. Tjänsten är en 75-100 % tillsvidareanställning med start i mitten av augusti. Vi tillämpar provanställning. Viss arbetstid på vårt fritidshems ingår. Du kommer att ingå i ett väl fungerande och utvecklingsorienterat arbetslag. Vi har fokus under kommande läsår på VFU-studenter och vardagsnära skolutveckling. Handledarutbildning (VFU) kommer att ske under läsåret, d.v.s. man deltar i den 7,5 p kurs som flertalet lärare ska läsa på Digerberget.

Kvalifikationer: Legitimerad lärare åk 1–7, 4–6 eller 3–9. Meriterande om du läst kursen Betyg och bedömning genom Karlstads universitet eftersom alla Orsa kommuns lärare genomfört den kursen. Är du utbildad VFU-handledare är det ett plus. Personliga egenskaper är att du skapar lugn, trygghet och struktur i gruppen och i verksamheten. Du är professionell i ditt bemötande och i din kommunikation. Din grundsyn är att alla elever kan och vill lyckas. Vi hoppas också att du är fylld av nya idéer om hur du tillsammans med dina kollegor kan utveckla skolan och det långsiktiga arbetet i ambitionen att bli bland de bästa.

Är du nyfiken och vill veta mer kontakta rektor Kicki Kobdock Haak, kicki.kobdock-haak@orsa.se eller 0250-55 22 76. Facklig kontaktperson når du genom kommunens växel, 0250-55 21 00.

Skicka din ansökan till oss via e-post larande@orsa.se senast den 21 maj 2017Ange referensnumret 21/17 i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!2017-04-27

Var fjärde kvinna i norra Dalarna har utsatts för våld av sin partner

Enligt en undersökning gjord av Mora, Orsa, Älvdalens och Malung-Sälens kommuner, har 26 procent av kvinnorna har utsatts för psykiskt, fysiskt eller sexuellt våld i sin relation under sin livstid, vilket är något högre än genomsnittet i Sverige.
Läs mer...


2017-04-26

Fritidshem 2017 - kompetensutveckling pågår

Systematiskt kvalitets- och förbättringsarbete – så leder och utvecklar man det kvalitetshöjande utvecklingsarbetet på fritids.
Läs mer...


2017-04-25

Elda rätt på valborgsmässoafton

Snart är det dags för den traditionsenliga majbrasan. Det är viktigt att ta hänsyn till miljö, hälsa och säkerhet genom att inte elda annat än det som är tillåtet och ta reda på om det råder eldningsförbud.
Läs mer...


2017-04-24

Vad gör du om Orsa drabbas av en samhällskris?

Under Krisberedskapsveckan 8-14 maj 2017 kommer Orsa kommun sätta fokus på vad du som invånare kan göra om en kris skulle inträffa.
Läs mer...


Senast ändrad den 20 april 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer