den 30 mars 2017
Dagens namn: Holger, Holmfrid
Orsa kommun - helt enkelt!
2017-02-16

Förskolan i Orsa söker nya medarbetare

Orsas barn- och utbildningsverksamhet är inne i en spännande period där vi påbörjat ett utvecklingsarbete som redan givit mätbara resultat, vi har på tre år blivit en av de bästa skolkommunerna i Dalarna.

Vår verksamhetsidé är att skapa ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas.

Vi har gjort medvetna utvecklingssatsningar och vår strategi är att ha få men uthålliga satsningar. Satsningarna ska genomsyra policydokument, lönesättning och kompetensutvecklingen som kommunen gör. Under de tre närmsta åren kommer vi att arbeta med följande:

  • Synligt lärande i förskolan
  • Kollegialt lärande
  • Systematiskt kvalitetsarbete
  • Lågaffektivt bemötande och tydlig struktur

Under hösten gjorde Orsa kommun en stor satsning på att stärka förskollärarnas roll. Bland annat fick alla förskollärare kompetensutveckling i systematiskt kvalitetsarbete genom Karlstads universitet (7.5 hp).

Våra förskolor är vackert belägna och ligger nära naturen. De flesta har tillgång till skog eller naturskön utsikt. Flera förskolor odlar potatis och grönsaker. Många har bärbuskar och fruktträd. Kommunen har en miljöprofil och arbetar medvetet med hållbar utveckling. Vi har fem förskolor i kommunen uppdelade på 15 avdelningar. Just nu är 235 barn inskrivna.

Vi söker nu till våra förskolor/fritidshem för tillsvidareanställning:

  • 100 % fritidspedagog/förskollärare till Harabackens förskola/Solskens fritidshem. Ref.nr 4/17
  • 100 % förskollärare till Orsa förskolor. Ref.nr 5/17

Kvalifikationer: Legitimerad förskollärare/fritidspedagog beroende på tjänst. Meriterande om du läst kursen systematiskt kvalitetsarbete i förskolan genom Karlstads universitet eftersom alla förskollärare i Orsa kommun kommer att läsa kursen under 2016/2017. Vi söker dig som tillsammans med arbetslaget vill locka fram nyfikenheten, kreativiteten och lärandet hos barnen. Du ska vara väl förtrogen med läroplanen och trygg i din yrkesroll. Du ska ha vana av att dokumentera och ha god datorvana. Du ska tillsammans med kollegor driva och vidareutveckla det systematiska kvalitetsarbetet. Vi hoppas också att du är fylld av nya idéer om hur du tillsammans med dina kollegor kan utveckla förskolan och det långsiktiga arbetet i ambitionen att bli bland de bästa.

Är du nyfiken och vill veta mer kontakta förskolechef Anna-Karin Millberg, 0250-55 21 72 eller förskolechef Agneta Danielsson, 0250-55 21 79. Facklig kontaktperson når du genom kommunens växel, 0250-55 21 00

Skicka din ansökan till oss via e-post: larande@orsa.se senast den 2 april 2017Ange referensnumret på den tjänst du söker.

Välkommen med din ansökan!

Senast ändrad den 14 mars 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer