den 11 december 2018
Dagens namn: Daniel, Daniela
Orsa kommun - helt enkelt!
Anslagstavla

Här publicerar vi tillkännagivanden om justerade protokoll, kommunfullmäktiges sammanträden samt övriga kungörelser och information som ska meddelas på kommunens anslagstavla.
2018-10-02

Orsa kommun klättrar i företagsranking

Orsa är den kommun i Dalarna som klättrar mest i den företagsranking som Svenskt Näringsliv gör varje år. Orsa klättrar 49 platser och hamnar på plats 206 totalt.

Bild från företagarmässa i Orsa
Bild från Företagsmässan i Orsa - april 2018

I dag presenterar Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Bäst i Dalarna är Rättvik som hamnar på plats 31, men Orsa är den kommun som klättrar mest.

Målet för kommunen är att ligga bland de 100 bästa kommunerna i rankningen. Orsa kommun jobbar bland annat med att uppmärksamma sina företag i en företagsstafett i sociala medier, företagarfrukostar och företagsbesök varje vecka för kommunledningen. Syftet är att lyfta företagandet och skapa en god dialog mellan företagare, kommun och medborgare

- Jag är stolt över alla goda insatser som görs. Uppgången i rankingen är viktigt bevis på att vi är på rätt väg. Nu ska vi fortsätta arbetet mot målet att vara bland de 100 bästa i Sverige! Det händer mycket positivt och framgången är att företagare, företagarorganisationer och kommunen jobbar tillsammans för att lyfta Orsa, säger Mikael Thalin (C), kommunalråd i Orsa

Läs mer i SVT Nyheter Dalarnas artikel om Orsas placering.

 

Senast ändrad den 11 oktober 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer