Välkommen till Samhälle/Näringsliv!

Vi erbjuder kvalificerad och kostnadsfri service till blivande och befintliga företagare om nyföretagande, etablering, lokaler, investeringar, nybyggnationer, mötesplatser, finansiering, projektrådgivning samt kontakt med andra kommunala förvaltningar med mera. Vi ansvarar för kommunens del i utveckling av besöksnäringen. Vi arbetar också med landsbygdsutveckling och kommunens inflyttningsservice.

F7  är ett samverkansprojekt mellan 7 näringslivskontor i norra och västra Dalarna
F7 har i sitt projekt sammanställt en summering av möjliga företagsstöd för att underlätta för dig som företagare att hitta i bidragsdjungeln. Läs här

Ägarskifte?
Har du fundering på att sälja ditt företag eller överlåta det till dina barn eller en anställd? F7 är ett samverkansprojekt mellan kommunerna i Älvdalen, Orsa, Malung-Sälen, Vansbro, Rättvik, Leksand och Mora, målet för F7 är att skapa tillväxt hos små företag.

Ägarskiftecentrums uppgift är att  stödja och skapa bättre förutsättningar vid ägarskiften i små och medelstora företag.
Information om Ägarskiftescentrum hittar du här

Vill du veta mer vad F7 kan hjälpa dig och ditt företag med kontakta Olof Herko 0250-552119

BID Orsa centrum - utvecklingsprojektet för centrum
BID står för Business Improvement District. Staten har valt ut fem inlandskommuner som får hjälp av organisationen Svenska Stadskärnor för att göra en BID-satsning. Orsa kommun har valt att göra sin BID som ett centrumutvecklingsprojekt.
BID är en internationellt beprövad metod för att utveckla stadskärnor. Metoden innebär systematisk samverkan mellan offentlighet, fastighetsägare, affärsidkare och ideella krafter.
BID Orsa centrum samordnas av Näringslivskontoret. Under våren 2016 mobiliserade projektet ca 35 deltagare i en nulägesanalys av centrum. Läs och ladda ner här.
Under hösten 2016 gör BID Orsa centrum en affärsplan. Konkreta insater och projekt är igångsatta, bland annat utprovning av
digitala informationsapplikationer. 

Orsa topp 100
Projektet startades "Orsa topp 100" fortsätter, med målet är att vara bland de 100 bästa kommunerna i företagsklimat.År 2015 fick Orsa placeringen 269 av 290 kommuner.

De senaste siffrorna från Svenskt Näringsliv som kom maj 2016 indikerar att Orsa har fått sin vänding uppåt för företagsklimatet.
Nu återstår långsiktigt och beslutsamt arbete för att nå plats 100.

Behöver du ha information om hur du lägger till ett nytt företag eller ändra/lägga till uppgifter i företagsregistret klickar du här

Kontakta oss

Följ & gilla oss på Facebook

Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer