Välkommen till Näringslivs- och utvecklingskontoret!

Vi erbjuder kvalificerad och kostnadsfri service till blivande och befintliga företagare om nyföretagande, etablering, lokaler, investeringar, nybyggnationer, mötesplatser, finansiering, projektrådgivning samt kontakt med andra kommunala förvaltningar med mera. Vi ansvarar för kommunens del i utveckling av besöksnäringen. Vi arbetar också med landsbygdsutveckling och kommunens inflyttningsservice.

Orsa Fiskecenter
Orsa kommun vill gratulera Orsa Fiskecenter (Per-Åke Hassis Ståbis) till att ha blivit utsedd av Dagens industri som ett av de snabbast växande företagen i Dalarna.

För att komma med i en sådan uttagning krävs:

att företaget fördubblat sin omsättning inom 3 år
att man har minst 10 anställda
att man omsätter mist 10 miljoner kronor
att man ökat omsättning av egen kraft
att man har sunda finanser

MARAB
Orsa kommun vill hälsa företaget MARAB välkommen till Orsa, det är en stor glädje att företaget vill utveckla sitt företag i Orsa.
Företaget invigde sina nyrenoverade lokaler torsdagen den 20 okt i den gamla fabriken Orsa Link på Born, där man upprustat den gamla nedslitna fabrikslokaler till en mycket modern och funktionell arbetsplats.
Företaget MARAB startades av Sten Bastman 1999, där företaget är specialiserade på automation med bl.a. robotar, att helt utifrån kundernas behov av lösningar bygga och installera automatiserade helhetslösningar lösningar inom industrin.

Företaget har idag 10 anställda.

BID Orsa centrum - utvecklingsprojektet för centrum
BID står för Business Improvement District. Staten har valt ut fem inlandskommuner som får hjälp av organisationen Svenska Stadskärnor för att göra en BID-satsning. Orsa kommun har valt att göra sin BID som ett centrumutvecklingsprojekt.
BID är en internationellt beprövad metod för att utveckla stadskärnor. Metoden innebär systematisk samverkan mellan offentlighet, fastighetsägare, affärsidkare och ideella krafter.
BID Orsa centrum samordnas av Näringslivskontoret. Under våren 2016 mobiliserade projektet ca 35 deltagare i en nulägesanalys av centrum. Läs och ladda ner här.
Under hösten 2016 gör BID Orsa centrum en affärsplan. Konkreta insater och projekt är igångsatta, bland annat utprovning av
digitala informationsapplikationer. 
 

Orsa topp 100
Projektet startades "Orsa topp 100" fortsätter, med målet är att vara bland de 100 bästa kommunerna i företagsklimat.
År 2015 fick Orsa placeringen 269 av 290 kommuner.
De senaste siffrorna från Svenskt Näringsliv som kom maj 2016 indikerar att Orsa har fått sin vänding uppåt för företagsklimatet.
Nu återstår långsiktigt och beslutsamt arbete för att nå plats 100.

Behöver du ha information om hur du lägger till ett nytt företag eller ändra/lägga till uppgifter i företagsregistret klickar du här


Ägarskifte?       
Har du fundering på att sälja ditt företag eller överlåta det till dina barn eller en anställd?

F7 är ett samverkansprojekt mellan kommunerna i Älvdalen, Orsa, Malung-Sälen, Vansbro, Rättvik, Leksand och Mora, målet för F7 är att skapa tillväxt hos små företag.

Ägarskiftescentrum och F7 bjuder in dig/er tillsammans med Företagarna till informationsträffar med temat ”ägarskiften” som innehåller olika typer av köp och försäljning av företag.
Anmäl dig här till ägarskiftesträffen

Ägarskiftecentrums uppgift är att  stödja och skapa bättre förutsättningar vid ägarskiften i små och medelstora företag.
Information om Ägarskiftescentrum hittar du här

 

Kontakta oss

Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer