Kontakt

Postadress: Box 23, 794 21 Orsa

Besöksadress: Dalagatan 1
Ring gärna och boka tid innan besök.

Klaus Csucs, näringslivskoordinator
0250-55 21 18

Olof Herko, näringslivsutvecklare
0250-55 21 19

Wiktoria Lundqwist, projektledare
0250-55 22 55

 
Näringslivsnyheter
Näringslivsnyheter / 2018-01-12
Företagarveckan 2018
Boka in vecka 15 (9-13 april) för Orsas Företagarvecka! Syfte med Företagarveckan är att öka kunskapen om företag, företagandet och visa allmänheten vad det finns för möjligheter i Orsa.
Näringslivsnyheter / 2018-01-11
BID tar nästa steg
BID konceptet bygger på ett samarbete mellan näringslivet, fastighetsägarna och kommunen.
2018-01-12

Företagarveckan 2018

Boka in vecka 15 (9-13 april) för Orsas Företagarvecka! Syfte med Företagarveckan är att öka kunskapen om företag, företagandet och visa allmänheten vad det finns för möjligheter i Orsa.

Konceptet under 2018 bygger på att fyra Orsaföretag (Dala Laminat, Marab, SRR och Stihl Timbersports Orsa) bjuder till öppet hus på eftermiddagarna måndag till torsdag (ett företag/dag). Varje eftermiddag avslutas med en föreläsning med tema som knyter an till företagets verksamhet.

Fredag arrangerar vi en minimässa för företag i Swedbanks gamla lokaler där alla Orsaföretagare är inbjudna. I samarbete med Företagarföreningen i Orsa avslutar vi veckan fredag kväll med en Företagargala där priset till Årets Företagare 2017 kommer att delas ut.

Vi samarbetar med skolan och med kommunens integrationsenhet där vi bland annat arrangerar en föreläsning för personer med internationell bakgrund (måndag förmiddag-lunchtid). Syftet med föreläsningen är att ge dem lite försmak om företagande och höja deras intresse för att besöka de företag som har öppet hus under Företagarveckan.

Politikerna har också fått inbjudan att vara aktiva under veckan, vara ute på företagsbesök och visa hur viktiga näringslivsfrågorna är för kommunen.

Vi ser fram emot att många besökare från allmänheten, media, politiker och skolan kan komma och se vilka möjligheter det finns i Orsa.

Om det visar sig att det här konceptet är intressant för ovanstående besökare så räknar vi med att genomföra en Företagarvecka varje år.

Detaljerat program kommer i mitten av mars.

Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer