den 19 augusti 2018
Dagens namn: Magnus, Måns
Orsa kommun - helt enkelt!

Bredband i Orsa

 

Regeringen presenterade 2009 en nationell bredbandsstrategi. Det övergripande målet är att Sverige ska ha ett bredband i världsklass. Orsa kommun har med utgångspunkt från detta tagit fram en bredbandsstrategi för att på ett övergripande sätt belysa utvecklingen av fiberutbyggnaden. Denna strategi finner ni här till höger.
 
 
För att kunna uppnå målet krävs en omfattande utbyggnad av nätinfrastrukturen. Denna utbyggnad har pågått i några år nu och kommunens förhoppning är att själva stomnätet ska vara helt utbyggt under 2019. Parallellt med detta kopplas kunder in löpande.

Under sommaren 2018 pågår en översyn av vilka områden som kan slutföras under året. I september räknar vi med att kunna presentera en mera utförlig planering så att du som kund ska kunna veta när du beräknas bli ansluten.

Är du intresserad av att veta mer om fiberutbudet eller lägga in en intresseanmälan för tecknande av avtal, finner du detta till höger under Orsa Stadsnät. Det går också bra att maila till oss på stadsnat@orsa.se så hör vi av oss. Det kan under sommaren ta ett par veckor innan vi återkopplar till dig men vi hoppas på överseende med detta.

Senast ändrad den 26 juni 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer