den 10 december 2018
Dagens namn: Malin, Malena
Orsa kommun - helt enkelt!
Nyheter
Nyheter / 2018-12-10
Klätter- och linbana vid Bergetskolan?
Några elever på Bergetskolan fick en idé till ett medborgarförslag. De vill ha fler satsningar på aktiveter för barn och ungdomar i Orsa.
Nyheter / 2018-12-05
Vilka är vi?
Den 5 december satte Orsa kommun aktivt igång projektet ”Vilka är vi?”. En satsning kring integration och kunskapsutveckling. All personal i Orsa kommun ska utbildas och få möjlighet att samtala om frågor som rör integration.
Nyheter / 2018-11-30
Manifestation för miljön och klimatet
I Orsa och ett flertal kommuner i landet har människor under fredagen den 30 november samlats i en manifestation för miljön och klimatet. Initiativtagare är Naturskyddsföreningen.
Nyheter / 2018-11-30
Evenemang på Orsa Bibliotek & Kulturhus
Under julmarknaden i Orsa Centrum den 15 december har Biblioteket & Kulturhuset utökade öppettider och olika aktiviteter kommer att pågå
Nyheter / 2018-11-28
25 år i Orsa kommuns tjänst
Vi säger stort tack till dessa personer som arbetat hos oss i Orsa kommun i 25 år. I måndags i samband med kommunfullmäktiges sammanträde tackades de med blomster och presenter.
2018-11-30

Manifestation för miljön och klimatet

I Orsa och ett flertal kommuner i landet har människor under fredagen den 30 november samlats i en manifestation för miljön och klimatet. Initiativtagare är Naturskyddsföreningen.

Naturskyddsföreningen manifesterar för klimatet utanför kommunhuset i Orsa.

Det är utifrån Greta Thunbergs klimataktioner utanför riksdagen som inspirationen till manifestationen kommer och som nu spridit sig inom Sverige och till flera andra läder i världen. Uppmaningen är att nå 1,5 graders målet och att följa Parisavtalet.

Ett medborgarförslag lämnades över med konkreta förslag om hur kommunen kan jobba framåt för en bättre miljö.

Mikael Thalin, kommunstyrelsens ordförande (C) tog emot medborgarförslaget på kommunhustrappan.

– Tack för ert engagemang, det är ett bra initiativ. Kommunen kommer att inleda ett strategiskt arbete inom området klimat och miljö. Det ska ske inom ramen för en liten kommuns förmåga genom en tydlig prioritering och ett offensivt arbete. Era förslag kommer vi att ta till oss i det arbetet. Kommunen har under de senaste åren jobbat på olika sätt med miljöfrågorna, med till exempel avfallsplan och utbyggnad av laddinfrastruktur för elbilar, men vi kan göra mer och det ska vi också göra.

Senast ändrad den 26 maj 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer