den 22 januari 2018
Dagens namn: Vincent, Viktor
Orsa kommun - helt enkelt!
Kontakta oss Orsa bibliotek & kulturhus

Adress: Kung Gustavs väg 1. Telefon: 0250-55 22 61.
E-mail: samhalle@orsa.se
Karta

 
Öppettider Orsa bibliotek & kulturhus

 

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag-torsdag kl.10-18
Fredag kl.10-16
Helger och röda dagar stängt

VERNISSAGE
Lördag 17 februari kl.13-15.30
"Somewhere hidden" Alexander Tallén visar figuriner Läs mer

TIDNINGSLÄSNING "lättöppet"
Från kl.9. Ingång från gården.

BOKINKAST 
Öppet när biblioteket är stängt. Vid ingången från gården. 
CD och DVD ska alltid lämnas över disk på lånestället.

 
 

 

 
Kulturförvaltningen
Kulturförvaltningen / 2017-11-02
Årets Eldsjäl är utsedd
För första gången delas utmärkelsen Årets Eldsjäl ut, och pristagaren är Marianne Leek från Musikskolans vänner.
Kulturförvaltningen / 2017-10-30
Utställningar
Kulturförvaltningen / 2017-07-03
Leif Borgert mottagare av Orsa Kommuns kulturstipendium 2017
Kommunstyrelsens Samhällsutskott har beslutat att utse Leif Borgert till mottagare av årets kulturstipendium. Han har ett mångårigt engagemang inom kulturområdet, i första hand med musiken som utgångspunkt.

Kulturhuset

Orsa kulturhus

 

 


 
 

 

OVANSILJANS BIBLIOTEK
Mora, Orsa och Älvdalen ingår i Ovansiljans bibliotek. Det innebär att du kan lämna tillbaka böcker på vilket av de tre biblioteken du vill oavsett var du lånade dem. Vi hämtar även hem böcker från varandras bibliotek.
På bottenvåningen finns barn- och ungdomslitteratur och en trappa upp skön- och faktalitteratur. Här finns även dagstidningar och tidsskrifter, samt ett studierum.

UTSTÄLLNINGAR
I konsthallen och i vår glasmonter Ostkupan visas varierade utställningar. Orsa Konstförening är en samverkanspart som arrangerar ca.3 utställningar varje år.

PROGRAMVERKSAMHET
Vi har regelbundna aktiviteter för allmänheten, t.ex. workshop för barn, författarbesök, bokklubb, föreläsningar, lovprogram för elever m.m. Kulturhusets lokaler används även av olika föreningar och studieförbund för möten och program. Kulturförvaltningen stödjer också en rad olika programaktiviteter utanför egna lokaler.

BILDARKIVET
En trappa upp kan man i lugn och ro leta bland våra bilder i det manuella systemet eller med hjälp av databasen Sofie. Idag finns där ca 38 000 sökbara bilder tillgängligt för allmänheten. Ca 40 000 bilder finns sökbara i det manuella systemet. Samlingarna består dessutom av omkring 250 000 negativ. Bildarkivet fylls på hela tiden i form av depositioner och gåvor.

DRÄKTGALLERIET
På andra våningen i Kulturhuset finns en utställning om orsadräkten (läs mer om dräkten i boken "Orsadräkten" av Greta Jakobsson). Galleriet har byggts upp och sköts tillsammans med Orsa Skattunge Hembygdsförenings slöjdlag. Utställningen ändras utifrån säsong.

KONSTSAMLING
Kommunen har idag förvärvat ca 1100 konstverk. Av dessa är nästan alla utlånade till olika kommunala verksamheter/förvaltningar. Under ett antal år har kommunen även satsat på konstnärlig utsmyckning av Orsa centrum.
 

 

Senast ändrad den 16 januari 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer