den 27 maj 2017
Dagens namn: Beda, Blenda
Orsa kommun - helt enkelt!
Kontakta oss Orsa bibliotek & kulturhus

Adress: Kung Gustavs väg 1. Telefon: 0250-55 22 61.
E-mail: biblioteket@orsa.se

Informatör: Cathrin Stanford

 
Öppettider Orsa bibliotek & kulturhus

Må - tors           10 - 18
Fre                    10 - 16

"Lättöppet" för tidningsläsning från kl 9 mån-fre. Ingång från gården.

 

 
Kulturförvaltningen
Kulturförvaltningen / 2017-05-18
Öppettider på bibliotek och kulturhus vid kommande helgdagar
Onsdagen den 24 maj stänger vi 13.30, torsdagen den 25 maj (Kristi himmelsfärds dag) har vi stängt, fredagen den 26 maj har vi öppet som vanligt. Måndagen den 5 juni och tisdagen den 6 juni (Nationaldagen) har vi stängt.
Kulturförvaltningen / 2015-09-23
Kommande/pågående utställningar

Kulturhuset

Orsa kulturhus

 

 


 
 

 

Besöksadress: Kung Gustavs väg 1

I kulturhuset finns bibliotek, utställningshall, dräktgalleri, bildarkiv och ett arkiv för kommunens konstsamling.

Bildarkivet: Här kan man i lugn och ro leta bland våra bilder i det manuella systemet eller med hjälp av databasen Sofie. Idag finns ca 38 000 bilder digitalt sökbara i databasen Sofie. Databasen är tillgänglig för allmänheten. Ca 40 000 bilder finns sökbara i det manuella systemet. Samlingarna består dessutom av omkring 250 000 negativ. Bildarkivet fylls på hela tiden i form av depositioner och gåvor.

Utställningar: Här arrangeras årligen utställningar med olika teman och inriktningar. Orsa Konstförening är en samverkanspart som bjuder in olika konstnärer vid 3-4 tillfällen varje år.

Dräktgalleriet: Galleriet är en permanent utställning om orsadräkten (läs mer om dräkten i boken "Orsadräkten" av Greta Jakobsson). Galleriet har byggts upp tillsammans med Orsa Skattunge Hembygdsförenings slöjdlag.

Konstsamlingen: Kommunen har idag förvärvat ca 1100 konstverk. Av dessa är nästan alla utlånade till olika kommunala verksamheter/förvaltningar. Under ett antal år har kommunen även satsat på konstnärlig utsmyckning av Orsa centrum.

Programverksamhet: Kulturhusets lokaler används av olika föreningar och studieförbund för möten och program. Kulturförvaltningen stödjer också en rad olika programaktiviteter utanför egna lokaler.
 

 

Senast ändrad den 3 maj 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer