den 12 december 2017
Dagens namn: Alexander, Alexis
Orsa kommun - helt enkelt!
Kontakta oss Orsa bibliotek & kulturhus

Adress: Kung Gustavs väg 1. Telefon: 0250-55 22 61.
E-mail: samhalle@orsa.se
Karta

 
Öppettider Orsa bibliotek & kulturhus

ÄNDRADE ÖPPETIDER:
Lördag 16 december har vi öppet kl.14-16.30 då det är julmarknad i Orsa centrum.

Torsdag 21 december öppnar vi Kulturhuset kl.10.30

27-29 december
Öppet kl.10-15

Trettondagsafton 5/1
Öppet kl.10-13.30

Mån-tors, 10.00-18.00
Fre, 10.00-16.00
"Lättöppet" för tidningsläsning från 09.00 mån-fre. Ingång från gården.

 

 
Kulturförvaltningen
Kulturförvaltningen / 2017-11-02
Årets Eldsjäl är utsedd
För första gången delas utmärkelsen Årets Eldsjäl ut, och pristagaren är Marianne Leek från Musikskolans vänner.
Kulturförvaltningen / 2017-10-30
Pågående/kommande utställningar
Kulturförvaltningen / 2017-07-03
Leif Borgert mottagare av Orsa Kommuns kulturstipendium 2017
Kommunstyrelsens Samhällsutskott har beslutat att utse Leif Borgert till mottagare av årets kulturstipendium. Han har ett mångårigt engagemang inom kulturområdet, i första hand med musiken som utgångspunkt.

Kulturhuset

Orsa kulturhus

 

 


 
 

 

OVANSILJANS BIBLIOTEK
Mora, Orsa och Älvdalen ingår i Ovansiljans bibliotek. Det innebär att du kan lämna tillbaka böcker på vilket av de tre biblioteken du vill oavsett var du lånade dem. Vi hämtar även hem böcker från varandras bibliotek.
På bottenvåningen finns barn- och ungdomslitteratur och en trappa upp skön- och faktalitteratur. Här finns även dagstidningar och tidsskrifter, samt ett studierum.

BILDARKIVET
En trappa upp kan man i lugn och ro leta bland våra bilder i det manuella systemet eller med hjälp av databasen Sofie. Idag finns där ca 38 000 sökbara bilder tillgängligt för allmänheten. Ca 40 000 bilder finns sökbara i det manuella systemet. Samlingarna består dessutom av omkring 250 000 negativ. Bildarkivet fylls på hela tiden i form av depositioner och gåvor.

UTSTÄLLNINGAR
Här arrangeras årligen med olika teman och inriktningar. Orsa Konstförening är en samverkanspart som bjuder in olika konstnärer vid 3-4 tillfällen varje år.

DRÄKTGALLERIET
En trappa upp i kulturhuset finns en utställning om orsadräkten (läs mer om dräkten i boken "Orsadräkten" av Greta Jakobsson). Galleriet har byggts upp och sköts tillsammans med Orsa Skattunge Hembygdsförenings slöjdlag. Utställningen ändras utifrån säsong.

PROGRAMVERKSAMHET
Vi har regelbundna aktiviteter för allmänheten, t.ex. workshop för barn, författarbesök, bokklubb, föreläsningar, lovprogram för elever m.m. Kulturhusets lokaler används även av olika föreningar och studieförbund för möten och program. Kulturförvaltningen stödjer också en rad olika programaktiviteter utanför egna lokaler.

KONSTSAMLING
Kommunen har idag förvärvat ca 1100 konstverk. Av dessa är nästan alla utlånade till olika kommunala verksamheter/förvaltningar. Under ett antal år har kommunen även satsat på konstnärlig utsmyckning av Orsa centrum.
 

 

Senast ändrad den 8 december 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer