Tidig julklapp - info till lokala företag i Orsa

Orsa kommun ger sina anställda en tidig julklapp - ett presentkort på 200 kronor som får användas för ett köp av företagare i Orsa. Så här gör du som företagare för att hantera presentkortet.

Bilder på presentkort som ligger på ett bord.

Så här ser presentkortet ut - om dom dyker upp hos dig som är företagare i Orsa

För att visa sitt stöd till företagare som drabbas ekonomiskt av coronakrisen kommer Orsa kommun att dela ut sin julklapp till personalen extra tidigt i år. Vanligtvis får varje medarbetare ett presentkort som går att lösa in hos några olika företagare. Nu delas julklappen ut redan under våren.

Presentkortet är på 200 kronor inklusive moms och gäller endast för köp i Orsa. Du som företagare väljer själv om du vill ta emot presentkortet eller inte.

Presentkortet kan endast användas vid ett tillfälle och kortet måste användas i sin helhet, vilket innebär att pengar inte kan lämnas tillbaka. Detta är enligt Skatteverkets regler. Till exempel om en vara kostar 175 kronor (inklusive moms) och kunden lämnar fram presentkortet, får ej växel i kontanter lämnas till köparen på 25 kronor.

Det är viktigt att komma ihåg att presentkortet inte får användas till inköp av alkohol eller tobak. Köparens namn ska stå angivet på kortet.

Presentkortet är giltigt fram till 31 maj 2020.

Skicka fakturan till kommunen och bifoga de presentkort som använts hos er. Vi vill ha alla fakturor som avser vårgåvan (presentkorten) senast den 30 juni 2020.

Fakturan skickas till:
Orsa kommun
Ekonomikontoret
Box 23
794 21 ORSA


Har du några frågor går det bra att kontakta någon på Personalenheten, via växeln 0250-55 21 00.

Senast uppdaterad: 26 mars 2020