Fritidsgårdar, Ungdomens hus

Ungdomens hus är fritidsgården i Orsa för barn och ungdomar, från tio upp till arton år. Här kan du träffa kompisar, fika och delta i aktiviteter som leds av våra fritidsledare.

Orsa Ungdomens Hus, bitmoji, avatar

Ungdomens hus är en verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar i Orsa Kommun. Våra verksamheter är TIO12 som riktar sig till elever i årskurs 4–6 och 13+ som riktar sig till elever i årskurs 7 och äldre, upp till 18 år.

Det här hittar du hos oss

 • Pysselrummet: Här finns det fullt av möjligheter till att vara kreativ. Här kan man välja mellan alltifrån att måla, sy och pärla.
 • Gamingrummet: Vi har diverse konsoler som gör det möjligt att spela allt från sport till äventyrsspel.
 • Aktivitetsrummet: Här finns plats utöva musikquiz, filmvisning eller varför inte någon typ av bollsport.
 • Lugnarummet: I detta rum har vi vårt lilla bibliotek där du kan sätta dig ner och läsa eller spela ett sällskapsspel.
 • Cafeterian: I vår cafeteria finns möjligheten att köpa lättare mellanmål, fika samt olika drycker.

Välkommen hälsar fritidsledarna!

Ungdomsappen

Genom Ungdomsappen kan du boka plats på våra aktiviteter, boka rum, spel och ha koll på vad som händer hos oss.

Var med oss på Ungdomens hus även i telefonen genom att ladda ner appen Ungdomsappen gratis via AppStore eller Google Play. I appen ska du registrera dig och skapa ett konto, sedan söker du efter Ungdomens hus för att få tillgång till våra rum, spel och aktiviteter. Som vårdnadshavare godkänner du att ditt barn registrerar sig på appen och genom det får du också en inblick i verksamheten.

All information, aktiviteter och kontaktuppgifter till personal är tillgängliga för alla. Du behöver däremot registrera ett konto om du vill använda appen för till exempel boka rum eller spel.

Alla är välkomna till oss, med eller utan app. Du måste alltså inte ha Ungdomsappen för att besöka Ungdomens hus.

Genom Ungdomsappen kan du som besökare eller vårdnadshavare ta del av dagsaktuell information om Ungdomens hus verksamhet. Du kan anmäla dig till våra aktiviteter direkt i appen. Du kan även chatta med en oss som jobbar på Ungdomens hus, direkt i appen.

När du besöker Ungdomens hus kan du läsa av en QR-kod för att registrera ditt besök hos oss, på så vis lär vi känna varandra mer och vi har koll på hur många som besöker oss varje vecka. Via appen kan du även boka rum, pingisrack och tv-spel med mera inför sitt besök eller på plats. Vi ser då tydligt när något är utlånat och även när det är tillbakalämnat.

Framöver hoppas vi på att hitta flera samarbeten med föreningar och företag som ska bli förmåner för dig via appen.

När du har laddat ner appen ska du registrera ett konto. Du kan skapa ett konto hemma eller få hjälp på Ungdomens hus. Så här gör du:

 1. Ladda ner Ungdomsappen till din telefon. Appen finns både för Iphone och Android och är gratis.
 2. Registrera konto genom att ange namn, kön, telefonnummer, ålder, e-postadress och lösenord.
 3. Välj Ungdomens hus som din mötesplats
 4. Registrera din profil
 5. Registrera en målsman (det räcker med en)
 6. Målsman godkänner genom Bank-ID

Instruktionsfilm om hur du registrerar konto på ungdomsappen.se Länk till annan webbplats.

Om du behöver hjälp med registrering eller om du inte har en smartphone, har skyddad identitet eller om vårdnadshavare saknar Bank-ID, kontakta oss på Ungdomens hus så hjälper vi dig.

Om något skulle hända dig kan vi på Ungdomens hus enkelt kontakta din målsman om du lagt in det i appen. Du lägger till en målsman genom att klicka på “Min profil” ikonen, längst ner till höger i appen. Klicka sedan på “Lägg till målsman” och fyll i informationen. Du kommer få frågan om din målsmans personnummer men om din målsman saknar personnummer, eller om du inte vet vad det är, behöver du inte fylla i det.

Fråga oss gärna om hur appen fungerar och be oss visa hur du använder den. Behöver du hjälp med att ladda ner Ungdomsappen eller att registrera ett konto så kan vi hjälpa dig på Ungdomens hus. Prata även med oss om du inte har en smartphone, har skyddad identitet eller om din målsman saknar BankID.

Här hittar du kontaktuppgifter till Veronica Östberg, fritidsledare på Ungdomens hus.

Vad skulle DU vilja göra på Ungdomens Hus?

Vi ser gärna att ni barn/ungdomar kommer hit och är med och formar verksamheten utifrån era egna önskemål och idéer.

Följande öppettider gäller under sommaren 2024:

17 juni - 7 juli (vecka 25-27)

Måndag 13.00-17.00 13+

Tisdag 12.00-16.00 TIO12

Onsdag 13.00-17.00 13+

Torsdag 12.00-16.00 TIO12

8 juli-11 augusti (vecka 28-32): STÄNGT

För dig som inte har mobil eller Swish går det bra att en vårdnadshavare eller någon i din familj betalar till vårt Swishkonto nedan. Märk betalningen med vilket barn det avser. Vi tackar för visad förståelse!

QR-kod för att betala till Ungdomens hus.
Ungdomens Hus logotype. Illustration.
Senast uppdaterad: 17 juni 2024